2008’İN ARDINDAN 2009’A...
Yarından sonraki gün yeni bir yıla uyanacak dünya ve insanlık. Koca bir 365 günü geride bırakarak. Bir yıl ve ardında bıraktıkları ile koca bir sene. İnsanlık tarihinde çokta uzun olmayan bir süre; bir canlının yaşamında oldukça uzun bir süre. Herkesin şapkasını önüne koyup muhasebesini yapması gereken bir süreçtir eskinin bitimi ile yeninin başlangıç noktası.
Türkiye işçi sınıfı da 1 Mayıs ve 29 Kasımla birlikte politik arenada kendinin de olduğunu göstermiştir 2008’de. Artık Türkiye işçi sınıfı 80 Eylülü ile birlikte üzerine atılan ölü toprağını birkaç kez atmayı denemiş olsa da; bugün bu süreç kesin ve net olarak devrim lehine,sosyalizm lehine doğru ilerlemektedir.Buz kırılmış, yol açılmıştır. Artık sahnedeki yerini yavaş yavaş alacaktır Türkiye İşçi sınıfı.Kriz ve sonuçları ağırlaştıkça, işsizlik, yoksulluk, açlık, sefalet vs kendini daha sıcak dayattıkça süreç sosyalizme doğru gidişi kendiliğinden koşullayacaktır. Sorunun esas noktası yine, liderlik sorunu olacaktır. Sınıfa sınıf bilincini taşıyacak öncü kurmay sorunu Türkiye açısından hala yakıcılığını sürdürmektedir. Günün acil görevi kesin olarak öncü kurmayın oluşturulması ve sınıfla birleşmesinin sağlanmasıdır. 2009 dileriz ve umarız ki, dünya ve Türkiye işçi sınıfı açısından liderlik sorununun çözüldüğü ve sosyalizmin artık elle avuçla tutulur bir şey olduğunu gösteren bir yıl olsun.
Beri yandan dünya halkları zulüm, baskı, sömürgeci yok edim, işgalle tanışıklığını yitirmedi. Kürdistan, Irak, Afganistan, Filistin vs bir çok ülke açık gizli sömürgeci vahşetin altında inim inim inletilmeye devam ediliyor. 2008‘in bu son gününde bile İsrail Siyonist vahşeti sonucu yüzlerce Filistinli katledildi, katlediliyor. Vahşet, sömürgeci, işgalci baskı, terör, şiddet hala varlığını sürdürüyor ve sosyalizm dünya sistemi haline gelmeden; sürecektir.
2008 yılı emperyalist kapitalizmin krizi ve saldırganlığının en üst boyutlarıyla kendini yaşattığı bir yıl oldu. Ve süreç bir kez daha gösterdi ki; emperyalist kapitalizm ortadan kaldırılmadan , sosyalizm gerçek ve tek insanlık düzeni olarak komünizme yürünmeden bu süreç sür git devam edecektir.
2009 yılının tüm dünya işçi sınıfı ve halklarına devrim, özgürlük, sosyalizm , barış , kardeşlik, birlik, dayanışma, mücadelenin başarısını getirmesini diliyoruz. Yeni yılda umut dolu olarak mücadelenin her bakımdan en üst seviyelere çıkarılması için kollarımızı şimdiden sıvamalıyız. Dünya devrimci hareketi ve enternasyonal birliğinin sağlanması yolunda ülke devrimin başarıları için en üst düzeyde mücadele azmi ile sokakları ısındırmaya başlamalıyız.
2009 yılı Türkiye ve dünya işçi sınıfı açısından öncü politik kurmayların oluşturulduğu, bu kurmayların sınıfla bütünleştiği yıl olmalıdır. Kürdistan’daki faşist sömürgecilik ile dünya emperyalizminin sömürgeci vahşetinin sona erdirildiği bir yıl olsun dileriz ve bunun için mücadele edeceğiz.
Tüm dünya işçi sınıfının ve Türkiye işçi sınıfı ile tüm dünya halklarının yeni yılını kutlar, yeni yılın tüm dünya işçi sınıfı ve halklarına barış, kardeşlik, özgürlük, devrim ve sosyalizm getirmesini dileriz. Tüm sınıf dostlarının ve Ateş Hırsızı ailesinin de yeni yılını aynı dileklerimizle kutlar; yeni yılın tüm dost ve yoldaşlarımıza yukarıdaki dileklerimiz dışında sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dileriz, umut ederiz.
2009 Sosyalizmin yılı olsun. Haydi mücadeleye yeni yılla birlikte kavgaya.
30 Aralık 2008
Mahmut Halil Can ( Sendiren)
http://ateshirsizi.net